Services 02

GESPREKKEN met moedige meneren en machtige madammen

 

Ik wil weten hoe ze zich voelen, die drukke vrouwen die me voorbijsjeesen in de supermarkt en de succesvolle mannen in kostuum die 's zondags op hun fiets springen. Wat gaat er werkelijk in hen om? Hoe zien zij de wereld om hen heen en wat denken zij dat de reden is waarom bepaalde zaken vierkant of rond draaien? Wat is hun visie op het leven en de toekomst? Welke sublieme ideeën hebben ze voor de wereld en wat zouden zij doen als ze het gewoon voor het zeggen hadden...? 

RECENT GEPOST

Nieuw! En toen zei die man dat we met een bewustere seksualiteit een andere samenleving zouden kunnen creëren. Eén met wijze mannen en wijze vrouwen. Omdat seksualiteit de basis is van alles. Hij haalt zijn mosterd en ervaringen uit een geheime leer in het Oude China. Daar wou ik meer over weten.  

 

REINOUD ELEVELD

Toa-instructeur en inspirator achter het boek Alleen voor mannen over Seksuele Kungfu

 

"Mannen zouden in hun seksualiteit eigenlijk een bocht moeten maken van 180°." 

Lees meer.

Ik weet niet waarom, maar ik heb een vaag vermoeden dat er heel wat baanbrekende ideeën die de toekomst zullen halen van Nederlandse mannen gaan komen. Van deze jonge historicus Rutger Bregman, bijvoorbeeld. Je moet de moed maar hebben om (nog) compleet onmogelijk geachte ideeën met hart en ziel te gaan verdedigen. Zoals daar is: het onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen... Gesprek met een man naar mijn hart.

 

RUTGER BREGMAN

historicus en auteur van Gratis geld voor iedereen

 

"Mijlpalen van beschaving lijken altijd eerst absurd." 

Lees meer.

ANDERE ARTIKELS

 

- Jozefien Daelemans (Charlie Magazine) en Prof. dr. Chia Longman over de nieuwe eerlijkheid bij vrouwen. Lees meer

 

- Sarah De Hauw, Ron Maes en David Whyte over een gezonde work-life-balans. Lees meer

 

 

- Paul Verhaeghe en Dirk De Wachter over zelfvertrouwen en kwetsbaarheid. p1 / p2 / p3 / p4 (Psychologies magazine mei 2014)

 

- Dirk De Wachter en Hannes Leroy over het verlangen naar authenticiteit in onze relaties. p1 / p2 / p3 / p4 (Psychologies magazine oktober 2014)

 

- Emma Onraet en Sarah Van Liefferinge over het belang van rebellie. p1 / p2 / p3 / p4 (Psychologies magazine oktober 2014)

Ligt de bevrijding van onze ware vrouwelijke seksualiteit in seksspeeltjes en uitdagende houdingen? Hoe herken je een vrouw die haar seksuele kracht beheerst? Waar verlangen mannen vandaag seksueel naar en hoe kunnen vrouwen hen daarbij helpen? En wat kunnen Chinese nonnen en monniken ons over seksuele energie leren?

Op zoek naar een heel andere tint grijs, met een vrouw die het kan weten...

 

KATHLEEN ZWAKHOVEN

therapeute en begeleidster van tao-workshops rond seksualiteit 

 

"Een vrouw van wie de seksualiteit stroomt, is een vrije vrouw."

Lees meer.

 

Wat maakt vrouwen extra gevoelig voor burnout? Waarom dreigen zoveel competente vrouwen uit de boot te vallen? Is de arbeidswereld niet woman-proof? En wat kunnen vrouwen hierin voor elkaar betekenen? 

Met die vragen trok ik naar een visionaire vrouw die zich al heel lang buigt over genderkwesties en vernieuwend werken... 

 

LIESBETH DILLEN

visionair en bedrijfsleider van 

She works with wo-men

 

"Vrouwen zijn te hard geworden 

naar elkaar toe."

Lees meer.

Wat is de belangrijkste impact die vrouwen zouden kunnen hebben op onze samenleving? Waarom is er zo weinig 'vrouwelijkheid' voelbaar in onze wereld? Waarom geloven we zo weinig in onszelf? En hoe vinden we onze oerkracht terug? Op de zetel bij een oervrouw zoals er nog maar weinig zijn...

 

RIA BEYENS

vroedvrouw en oprichtster VrouwenBron vzw

 

"Vrouwen beseffen niet hoezeer zij in het geschiedenisbeeld ontbreken." 

Lees meer.

Emma Watson pleitte niet lang geleden in haar speech voor de VN voor het recht voor mannen om kwetsbaar te mogen zijn. Maar hoe is het met mannen en hun emoties gesteld? En zij ze wel bereid zich over de emo-kant van hun wezen te buigen? Toch wel, zo blijkt. En deze bedrijfstrainer kan het weten.

 

ANDRE PELGRIMS

psycholoog en bedrijfstrainer 

 

"Mannen zijn bereid om hun emoties geboren te laten worden, alleen zijn er te weinig gynaecologen om hen te helpen bevallen." 

Lees meer.

Omdat ik graag onderzoek waarom onze samenleving zo hard en competitief is geworden. Omdat ik wil weten wat de misschien wat onderschatte verantwoordelijkheid van vrouwen is naar mannen toe. En omdat ik graag wil peilen naar de echte gevoelens van mannen vandaag...

 

AREND VAN RIETSCHOTEN

psycholoog en trainer van mannengroepen

 

"Veel moeders geven hun zoon de boodschap: jij bent beter dan je vader. Dat is het begin van alle machts-verhoudingen."

Lees meer.

 

 

 

Er zijn zo van die winkels waar ik graag binnenwandel. Niet zozeer voor de gezellige designinrichting, dan wel omwille van de filosofie die erachter schuilt. Colruyt is zo'n zaak die tot mijn verbeelding spreekt. Ik toetste de indruk aan de realiteit en sprak met één van de twee CEO's, Jef. 

 

JEF COLRUYT

CEO Colruyt 

 

"Als wat je doet niet authentiek is,

heeft het geen zin."

Lees meer.