OPVOEDING & ONDERWIJS

Ik heb zelf geen kinderen en ik leefde 100 jaar geleden niet, dus ik kan niet vergelijken. Maar als ik de tendensen rond me heen opvang, voel ik wel dat er gezocht wordt naar alternatieven. Andere manieren om kinderen te benaderen, andere onderwijssystemen om kinderen meer te ondersteunen in het ontwikkelen van hun talenten en creatieve vaardigheden, dan puur te focussen op verstand en competitiviteit. Kinderen houden het nieuwe in, dus vind ik het logisch dat we onvermoeibaar blijven zoeken naar wat hun gedrag ons wil vertellen. Ik heb dan ook een enorme bewondering voor deze initiatieven. 

 ID’s & IDEAS       

 mensen met ideeën 

 

 

KOEPEL VOOR KINDERWIJZE VORMING

Steeds meer mensen beseffen dat de kinderen van vandaag een andere aanpak vragen dan wat de vorige generaties nodig hadden. Zo zijn er al heel wat initiatieven gegroeid die kinderen op een aangepaste manier willen benaderen. Niet enkel gericht op het ontwikkelen van verstandelijke vaardigheden, maar ook op het bewust uiten van emoties, dromen, intuïtie, creativiteit… zodat het authentieke wezen dat in elk kind zit, aangesproken blijft.

 

Vele van deze initiatiefnemers in Vlaanderen (op moment van schrijven bijna 50!) hebben zich al gebundeld tot Kinderwijze Vorming, die als doel heeft een aanvulling te bieden in de bestaande opvoedings- en onderwijsstructuren en zo maatschappelijk een invloed te krijgen. Ontdek hen via www.sterrencirkels.be, onder Aanbod Vorming.