OOK EEN OPROEP

AAN MANNEN:

 

WAT VERWACHTEN

JULLIE (echt) VAN VROUWEN?

zie onderaan deze pagina

Et la femme créa la femme...

Rondetafelgesprekken LET'S RE-THINK WOMEN!

 

Wat sluimert er diep vanbinnen in vrouwen?

Wat is onze visie op het leven, op de wereld?

Waar zijn we het eigenlijk helemààl niet mee eens?

Wat maakt ons kwaad? Wat passioneert ons? 

Hoe verrassend en krachtig zijn onze ideeën?

Wat hebben we nodig om ze als één vrouw samen in de wereld neer te zetten?

En vooral: waarop wachten we om onze échte stem te laten horen?

 

 

In 2015 wil ik een soort Vrouwelijke Visie op de wereld publiceren.
Een soort Plan V voor deze wereld, zeg maar. Maar daarvoor moet ik eerst al die vrouwenstemmen horen. Want er kan maar ontstaan, wat heimelijk al in ons leeft. So let’s bring it out. :-)

 

 

Daarom organiseer ik de komende maanden een aantal

LET'S RE-THINK WOMEN - rondetafelgesprekken

 

Rondetafelgesprekken met vrouwen die hoofd, hart en buik willen inzetten om uit te zoeken wat de wereld werkelijk van ons nodig heeft – en wij van de wereld. Totaal geen voorkennis noch sublieme ideeën nodig, gewoon nieuwsgierig zijn naar wat je eigenlijk diep vanbinnen voelt en denkt, en naar wat een groepje vrouwen in geïnspireerde interactie zoal kan ontginnen. :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag, 15 januari 2015

Wat is dat eigenlijk, ‘vrouw zijn’ anno 2015?

Wat de cosmetische industrie van ons wil en wat de mode-industrie of de barman op de hoek vrouwelijk vinden, daar hebben we een idee van. Maar wat ‘is’ een vrouw eigenlijk? Zijn we mannen met borsten, of is onze grootste gemene deler toch lichtjes anders dan die van de andere sekse?

Hoe mannelijk stoer en afgeschermd zijn we eigenlijk geworden? Hoe vrouwelijk kunnen we nog zijn – en wat betekent dat dan, in dit postmoderne tijdperk? Hoe staat het met het feminisme? Wat was de these, de antithese, en wat is nu de synthese? Zijn we toe aan een volgende stap? En wat zou die dan kunnen zijn?

 

Donderdag, 5 februari

She-conomics is de toekomst!
Maar hoe zou zo’n vrouwelijke economie er dan uitzien?

Als we van scratch mochten herbeginnen - zelfs met weinig kennis van zaken - wat zouden we als vrouwen dan neerzetten? Wat betekent economie en werk voor ons? Aan welke voorwaarden moet het voldoen? Hoeveel ‘vrouw’ brengen we op dit moment in op ons werk? Zijn we daar vrij in? Waarin passen we ons aan?

Staan vrouwen anders in machtssituaties dan mannen? Wat betekent leiding geven voor ons? Wat is voor ons de rol van geld in een samenleving? Hoe zouden wij dit organiseren als we het voor het zeggen hadden? Mag het misschien allemaal een klein beetje eenvoudiger zijn…?

 

Vrijdag, 6 maart (opgelet, dit is een vrijdag)

Wat kunnen vrouwen betekenen in een wereld in crisis?             

Zolang de crisis niet al te dichtbij komt, hoeven we ons niet druk te maken. We hebben als vrouw al zorgen genoeg aan ons hoofd. Maar wat als de financiële zorgen of wereldse spanningen tot aan onze drempel komen…? Hoe ervaren we de crisis? Welke aspecten ervan komen dichtbij? Welke aspecten ervan houden we veraf (zelfs in onze gedachten)? Waarom?

Wat hebben vrouwen doorheen de geschiedenis maatschappelijk betekend in crisistijden? Hoe anders is het nu? Wat typeert deze tijd? Wat zouden vrouwen op zich, en netwerken van vrouwen in het bijzonder, in de toekomst kunnen betekenen? Hoe kan het vrouwelijke meer impact krijgen op de wereld?

 

Donderdag, 9 april

“Oja, doe dat er ook nog maar bij!” Of: waar is onze grens?

Eigenlijk vraag ik me af – eerlijk waar – hoe vrouwen het redden tegenwoordig. Zeker als ze kinderen, werk en een huis in constructie hebben. Waar blijf je zelf eigenlijk nog? Hoe hou je jezelf een beetje in balans? Wat houdt een vrouwenleven tegenwoordig allemaal in? Is dit waar we ooit naar gestreefd hebben? En eum… hoe ver willen we nog gaan? Wat is onze grens? En wat als de rekker uiteindelijk dan toch springt (ziekte, depressie, burnout…)?

Hamvraag is eigenlijk: wat hebben vrouwen in wezen nodig? Mogen we onze stoere maskers afzetten en eens eerlijke taal spreken? En hoe kunnen we het in deze dwaze tijden nog een beetje gezellig houden?

 

Donderdag, 7 mei

Visionaire meisjes: hoe zien jonge vrouwen hun toekomst?

Je bent tussen 15 en 30 jaar, je bent vrouw en je kijkt naar de wereld. Wat zie je? Wat valt je op? Wat zijn de thema’s die je bezighouden? Waarover maak je je zorgen? Wat stemt je hoopvol? Wat zou je zelf stiekem graag veranderen aan de wereld? Wat snap je niet van de vorige generaties? Hoe zou jij het anders (willen) doen? Welke business zou jij graag uit de grond stampen? Hoe zou jij het geldsysteem regelen als je van scratch kon beginnen? Welk soort moeder zou jij willen zijn? Hoe zou jouw ideale (leef)wereld eruitzien? Denk jij dat vrouwen de wereld kunnen veranderen?

 

Denk je bij het overlopen van deze thema’s: holapola, hiér weet ik echt NIKS van??! Dan ben je helemaal de vrouw die ik zoek! :-) De kunst is te ontdekken wat je eigenlijk al weet...

 

 

Volgens mij zijn vrouwen toe aan een nieuwe fase.

Noem het postfeminisme 2.0. Wat denk jij?

 

 

 

 

Wil je graag deelnemen
aan een van deze rondetafelgesprekken?  
 

Neem dan contact met me op en specifieer welk thema je het meest aantrekt.
De rondetafelgesprekken staan los van elkaar, maar je bent uiteraard welkom op alle avonden. :-)

 

Waar? Wanneer?

Elke maand een donderdag avond (één keer een vrijdag),

telkens van 19.30u tot 22.30u, Lazarusstraat 1 in Rumst

 

Kosten: € 10 als bijdrage
aan de ruimte, de drank en
de versnaperingen.

 

 

Kun je niet, maar wil je wel?

Kun je op een bepaalde datum niet, maar boeit het thema je wel? Laat het zeker weten, bij voldoende interesse organiseer ik een extra avond.

 

Heb je weinig tijd, maar wil je wel meedenken, vul dan deze vragenlijst in :-) en stuur je antwoorden naar me toe.

Oproep aan mannen!

Datum nog vast te leggen

Mannen: wat hebben jullie nodig van vrouwen?

De mannen van vandaag zijn niet de mannen van gisteren. De veranderende tijden vragen ook van mannen om zich te herdefiniëren. En bij veranderende mannen horen veranderende vrouwen. Wat hebben mannen nodig van vrouwen? Wat missen ze, en wat moedigen ze juist aan? Wat hopen ze via vrouwen te ontdekken en waar hebben ze genoeg van? Hoe kan de samenwerking tussen mannen en vrouwen vlotter lopen? Hoe kunnen we ook deze verbinding her-denken?


Mannen die zin hebben om over deze vragen na te denken en uit te wisselen, meld je zeker aan. Bij voldoende interesse, plan ik een avond waarop we elkaar in kleine groep kunnen ontmoeten.