THEMAWEEK

i.s.m. De Onafhankelijke Mutualiteiten

 

LIEF VOOR JE LIJF

NA KANKER OF EEN INGRIJPENDE ZIEKTE

 

Heb je een zware diagnose gekregen, zoals kanker, dan blijf je na het intensieve ziekenhuisparcours soms als verweesd achter. Want wat nu? Op dat moment kan het helend zijn om je een weekje over te geven aan de warmte en kracht van een groep gelijkgestemde mensen. Samen trekken we naar het heerlijk rustgevende Les Barreaux in de Franse Auvergne en leren we weer een stuk vertrouwen op de kracht van ons lichaam. Een helend, zorgend bad, waar alles wat is gewoon mag zijn. Voor wie kanker of een ingrijpende ziekte heeft (gehad) én zijn/haar partner, moeder, vader, vriend(in)... 

 

 

 

 

 

Wat doen we?

Tijdens deze week creëren we de tijd en ruimte om ons weer te verbinden met ‘onszelf’ en ons lichaam, en de wijsheid en de kracht die daar zit. 

Dit doen we door middel van eenvoudige oefeningen (geen voorkennis nodig) in groep of per twee, uitwisseling, lichte meditatie, visualisatie, lichaamsbeweging, klank, relaxatie en wellness. Indien gewenst kun je ook persoonlijke sessies aanvragen tijdens de rustmomenten. Leeftijd speelt geen rol, iedereen kan meegaan. Mannen en vrouwen. De bedoeling is dat we elkaar kleine tools en een warm netwerk aanreiken om weer vertrouwen en plezier te hebben in onszelf, ons lichaam en het leven tijdens of na kanker of ziekte.

 

Waar gaan we naartoe?
Deze 6-daagse vindt plaats in het gastvrije Les Barreaux, in de Franse Auvergne, waar gastvrouw Rita Geerts en gastheer Carlo Daems je meteen thuis zullen laten voelen. Les Barreaux heeft een heel eigen missie met betrekking tot ziekte en gezondheid (lees hier meer over) en het is geen toeval dat we deze week bij hen laten doorgaan. Rita begeleidt mee de workshops ter plekke.

In Les Barreaux vind je niet alleen de rust van de omliggende natuur, maar ook een stevige bodem onder je voeten, de weldaad van gezonde natuurvoeding, een prachtig huis waar je je meteen thuis voelt, en de verwennerij van de wellnesscorner (sauna, infraroodcabine, wisselvoetbaden, hot tub, zwembad). Bovendien verwent Rita je tijdens de pauzes op vraag met heerlijke massages. Ontdek deze droomplek op www.lesbarreaux.be

 

Met wie?

De workshops worden begeleid door Anne Wislez, Rita Geerts, Anita Valencyns en Mieke Polfliet. Elk hebben we een eigen reden om aan deze week te willen deelnemen. 

 

 

PRAKTISCH

 

In samenwerking met de Onafhankelijke Mutualiteiten.

 

WANNEER: 16 tot 23 april 2016

 

WAAR: Les Barreaux, Cindré, Auvergne, Frankrijk.

 

PRIJS: 799 € / 682 € als je lid bent van de OZ  
(all-in, kamer op basis van twee of drie personen, eigen badkamer, drie gezonde maaltijden per dag, alle drank (ook wijn), gebruik van wellnesscorner en zwembad, workshops, alle materiaal. LET OP: eventuele massages tijdens de pauzes kunnen ter plekke geboekt worden en worden apart verrekend.)

 

VERVOER: Je wordt verwacht met eigen vervoer tot in Frankrijk te geraken, maar we organiseren een carpoolsysteem, waardoor je voor ongeveer 55 € p.p. heen en terug geraakt (benzine en payage) en zo alvast kennis kunt maken met je mede-reizigsters.

Meenemen: Makkelijke (en seizoensgebonden) kledij, binnenhuispantoffels, lichte stapschoenen, regenjas, dekentje, schrijfgerief. Je hoeft géén beddenlakens, handdoeken, badjas of haardroger mee te nemen. Die zijn (gratis) voorhanden in de kamers.

 

HOE RESERVEREN? Dat doe je via een mail naar anne.wislez@telenet.be (in cc Rita Geerts:info@lesbarreaux.be) en door een voorschot te storten van 250 € op rekeningnummer 068-2514973-81 op naam van Rita Geerts, met vermelding Lief voor je lijf.

Bij het ontvangen van je voorschot is je inschrijving officieel en krijg je een schriftelijke bevestiging. Het resterende bedrag stort je tegen ten laatste 1 mei 2014. Na die datum is geen annulering meer mogelijk (je kan bij een verzekeringsagent een annuleringsverzekering afsluiten of check in je reisbijstand of je al verzekerd bent).

 

AANTAL DEELNEMERS: Deze 6-daagse vindt plaats bij minimum 7 inschrijvingen. Er kunnen maximum 10 mensen mee.

Tijdens deze week creëren we de tijd en ruimte om ons weer te verbinden met ‘onszelf’ en ons lichaam, en de wijsheid en kracht die daar zit. 

Net toen Rita me de vraag stelde of ik deze week wilde begeleiden, kreeg ik de vraag vanuit Sanoma Media om een boek te schrijven over 'leven met borstkanker' voor Pink Ribbon. Dit boek is in oktober 2012 uitgegeven. Ook werk ik al vele jaren intensief mee aan het jaarlijkse Pink Ribbon-magazine. Door dit werk ben ik dichter in aanraking gekomen met vrouwen die kanker hebben (gehad) en leerde ik hun vragen, noden, verlangens beter kennen. Tijdens de behandelingen wordt begrijpelijk veel nadruk gelegd op het medische parcours, maar er zijn zoveel meer aspecten die aandacht vragen. Daarom voelde ik een verlangen om mensen met kanker of ziekte een aanvullend steunvlak aan te bieden voor het verwerken van deze levenservaring. 

Cruciaal in mijn visie is dat alles wat we ervaren oké is, dat er geen taboes zijn, dat emoties, gedachten, impulsen... een reden van bestaan hebben en het belangrijk is om - zonder oordeel - te gaan kijken naar wat ze ons willen vertellen. Aanvaarden van wat aanwezig is, is de eerste beweging naar verandering. Liefde, warmte, gedragenheid en menselijkheid zijn krachtige bronnen die een mens ook fysiek beter kunnen maken.