I'm a Paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me and you can start adding your own content and make changes to the font.
I’m a great place for you to let your users know a little more about you. I'm a paragraph click on me.

Services

Check this out
NIEUW OP DEZE PAGINA
 
Services 02

VROUWEN tijd om de spelregels te herschrijven...

 

 MEEBABBELEN 
 

 

HOE IS HET EIGENLIJK MET VROUWEN GESTELD?

Leven ze nog of puffen ze zich een weg onder te veel en te druk? 

Wat heeft het feminisme ons opgeleverd?

Welke aspecten dienen ons?

Welke zijn we onderweg kwijt geraakt? 

Zijn we nog in evenwicht? Zijn we eigenlijk nog content? 

Waar draait het oervrouwelijke om? Weten we dat nog? 

Weten we wie we zijn en welke essentiële waarden we deze wereld kunnen bieden?

Lees meer. 

 

 LEZEN 
INTERVIEWS  

Wat is de belangrijkste impact die vrouwen zouden kunnen hebben op de samenleving? Een verrassend antwoord van vroedvrouw en oprichtster van VrouwenBron vzw, RIA BEYENS.

Lees meer.

 

 

 

 ANGRY (YOUNG) WOMEN 

 

Ook sinds een tijdje het gevoel van beu, boe, cut the crap? Volgens astroloog Tom Lescher zou 2015 het jaar zijn van DE VROUWELIJKE WOEDE. Maar wat moet je daarmee? 
Lees verder

 

Misschien ook handig om het interview met Ria Beyens erbij te nemen. 

 

 

KATHLEEN ZWAKHOVEN

"Een vrouw bij wie de seksualiteit stroomt,

is een vrije vrouw." 

Lees meer

MEER INTERVIEWS?

 

 

 

 

LIESBETH DILLEN

"Vrouwen zijn te hard geworden naar elkaar toe.

Lees meer

 VRAAGJE AAN DE VROUWEN 

Weten we eigenlijk nog waar onze echte KRACHT ligt?

Wat mij meer en meer opvalt? Vrouwen zijn zo gewend om zich te comformeren aan 'mannelijke' krachtnormen, dat ze eigenlijk vergeten zijn wat hun eigen, specifieke vrouwelijke kracht inhoudt. Vandaar dat ze ook niet beseffen hoe bijzonder, groots en invloedrijk ze wel zouden kunnen zijn.

Zelf ben ik ervan overtuigd dat vrouwen een cruciale rol zouden kunnen spelen in onze sterk veranderende maatschappij. Alleen vraagt het volgens mij dat we hiervoor een stap verder zetten in onze 'feministische evolutie'. Noem het postfeminisme 2.0. Ik verklaar me nader. :-)

 

 

VROUWEN IN VERBINDING

HET BEGIN VAN EEN BEWEGING... 

 TED-TALK 
The fierce face of the feminine  

Waarom vrouwelijke woede van ongelooflijk belang is, vertelt Chameli Ardagh, de oprichtster van The Awakening Women Institute (Nevada), op een ontwapenende en beklijvende manier in deze TED Talk. Ze kreeg een staande ovatie en met reden. Niemand verwoordde ooit zo treffend wat ik al een hele tijd voel. Gedaan met de mooie glimlach en met het kalmpjes beredeneren van dingen die ons vanbinnen woest maken. Let's ROAR.  

 

 

 

Ook al opgemerkt? Er lijkt een nieuwe vrouw opgestaan. Eén die beslist heeft haar mond te roeren en uit te spreken waar het op staat. Vele vrouwen worden het beu om zich te moeten wurmen in de mannelijke mal, om een perfect beeld te blijven ophouden. Mag een vrouw gewoon ongecomplexeerd, imperfect en hormotional zichzelf zijn, alsjeblieft? We peilen naar de spanning in de lucht. Lees verder

Opvallende tendens

DE NIEUWE EERLIJKHEID BIJ VROUWEN

 WOW! 

 

For the little girl with broken wings,

for the wise woman covered with wounds...

 

"Today I rise.

I am bruised but I will get up and walk again. I move through the world with confidence and grace. And I will walk my path with audacity. 

Today I rise."

 ONTDEKKEN 
De nieuwe hype:
cirkelende vrouwen

Ladies, de tijd van het elkaar beconcurreren en bekritiseren is voorbij. We zijn toe aan een nieuwe fase, een nieuwe manier van communiceren en van ons tot elkaar te verhouden. Het is vooral tijd om elkaar weer als handlangers te gaan bekijken. Met respect voor het individueel verschil, en toch trekkend aan één zeil. Alleen zo gaan we (volgens mij) werkelijk een nieuwe wind kunnen doen waaien in de samenleving.

 

Maar... dat ontstaat allemaal niet vanzelf. ;-) Om vrouwen weer aan te zetten met elkaar te gaan cirkelen en gelegenheden te creëren om elkaar te ontmoeten, lanceerde ik samen met een aantal enthousiaste madammen een cirkelplatform:
LET'S MAKE CIRCLES.
 Waarom? Omdat cirkels ons een ideale structuur en werkvorm lijken om die nieuwe female solidarity te bewerkstelligen.

 

Waarom het tijd wordt dat we gaan cirkelen? 

Wat is het cirkelmodel?