I'm a title. Click here to edit me.

 

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. Feel free to drag and drop me anywhere you like on your page. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Services 02

WAKKERE WERELD daar waar de leuke dingen gebeuren

 

Check this out
NIEUW OP DEZE PAGINA
 

 

Nee, de huidige financiële, politieke, medische, industriële… wereld brengt jou niet per se daar waar je wil zijn. Het vraagt moed en verantwoordelijkheidszin om dat te willen inzien. Blindelings de grote stroom volgen lijkt steeds minder aan de orde. Tot zover de harde noot om te kraken. Want juist die wake-up call is bij een steeds groeiende groep mensen het begin van een ongekende creativiteit – die een nieuwe realiteit schept die vreugdevoller is dan ooit. 

"En toen werden we wakker in een realiteit die beter bleek te zijn dan de droom..."

WAKE UP, WORLD!

 

Ecologie

Geld

Politiek

Opvoeding

Business

Gezondheid

Wake up: gaat over wakker worden uit je slaap, maar ook over je bewust worden van wat je niet besefte, over elke dag meer zien dan wat je gisteren zag. Broaden your mind.

Smell: gaat over opsnuiven, de reukzin, een minder ontwikkeld zintuig dat de zichtbare en niet-zichtbare wereld verbindt: je ruikt wat je niet ziet, maar omdat je het ruikt, weet je dat het er is. Een uitnodiging om meer te zien dan wat er op het eerste gezicht lijkt te zijn. Open your senses.

Roses: gaat over de roos, het symbool voor het oervrouwelijke, dat aan herwaardering toe is. Het staat voor'yin'-eigenschappen die we lang onbelangrijk hebben gevonden, omdat 'yang' belangrijker leek. Het gaat over een nieuwe balans vinden tussen denken en voelen. Value your feelings.

Via bovenstaande links vind je een groeiend arsenaal aan organisaties en initiatieven die op zich sterk van elkaar kunnen verschillen, maar die bij mij dezelfde snaar raken. Omdat ze elk op hun manier getuigen van een wakkere blik op het leven en (goedkopere, meer ecologische, duurzame, verbindende, gezonde, gezellige…) alternatieven bieden voor de bestaande, klassieke structuren en denkpatronen, die naar mijn gevoel aan een stevige uitdaging toe zijn. Voor mij is er maar één criterium, als ze me happy maken, zet ik ze erbij!

Waarom wakker worden?

Omdat slapen prachtig is als je je als een kind kan overgeven aan de armen van een welwillende moeder of vader. Maar niet als je je overgeeft aan een maatschappij die jou niet per se wezenlijk dient. We leven in een tijd die van ons vraagt om volwassen te worden en verantwoordelijkheid op te nemen voor ons eigen leven en onze eigen keuzes. Gelukkig zijn er massa's mensen, groepen en initiatieven die ons informeren en ons helpen om kritisch, creatief en vernieuwend te zijn. Ze zetten ons aan om voor onszelf te durven denken, om te durven dromen over verandering en om de handen in elkaar te slaan zodat we de samenleving een richting kunnen uitsturen die ons happy maakt.

En hierin is zowel eigen verantwoordelijkheid nemen als samenwerken aan de orde. Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf betekent niet dat je niet tegelijk kan rekenen op anderen om je hierin te ondersteunen. Een gezonde individualiteit moet kunnen samengaan met solidariteit.

 

Deze pagina brengt die dingen die mij happy maken,

maar laat dit zeker niet de norm zijn!

 

 

 

Deze prachtige Perzische dame raakt me op verschillende manieren.

Omdat ze in mijn ogen 'de nieuwe vrouw' neerzet (zie postfeminisme 2.0.), en op een liefdevolle, maar gedetermineerde manier haar waarheid durft uit te spreken. I want to speak my heart out. Over waarom het volgens haar zo belangrijk is dat we wakker worden. 

 

Wake up: gaat over wakker worden uit je slaap, maar ook over je bewust worden van wat je niet besefte, over elke dag meer zien dan wat je gisteren zag. 

Broaden your mind.

Smell: gaat over opsnuiven, de reukzin, een minder ontwikkeld zintuig dat de zichtbare en niet-zichtbare wereld verbindt: je ruikt wat je niet ziet, maar omdat je het ruikt, weet je dat het er is. Een uitnodiging om meer te zien dan wat er op het eerste gezicht lijkt te zijn. Open your senses.

Roses: gaat over de roos, het symbool voor het oervrouwelijke, dat aan herwaardering toe is. Het staat voor 'yin'-eigenschap-pen die we lang onbelangrijk hebben gevonden, omdat 'yang' belangrijker leek. Het gaat over een nieuwe balans vinden tussen denken en voelen. Value your feelings.

 

 

Sarah Van LIefferinge,
woordvoerster van de Piratenpartij:

"We moeten niet zomaar meegaan
in de wereld zoals hij is, we mogen hem ook in vraag stellen. In plaats van cynisch te worden,
kan je ook hoopvol en strijdbaar zijn.." (p4)

 

OF: Waarom af en toe rebelleren gezond is en hoe er een kleine rebel schuilt in elk van ons...

PDF P 1 / P2 / P3 / P4

NIEUW 
 

Liever in beeld?

Hier is de schitterende Canvas-reportage over het idee om iedereen een basisinkomen te geven. Volgens mij een idee dat absoluut de moeite is om verder te verkennen, omdat we toe zijn aan een paar volledig nieuw vertrekpunten in onze maatschappij:

vertrekken van overvloed ipv tekort

van empowerment ipv afhankelijkheid

van focus op preventie ipv op genezing

van doen wat je graag doet ipv werken om te overleven

...

Omdat ik geloof dat de ingewikkeldheid der dingen ons in een knoop aan het draaien is en alleen radicaal andere keuzes ons uit de knoop kunnen krijgen. 

Niet omdat ik denk dat dit dan zomaar goed zal gaan, want het zal ons verplichten over vele dingen na te denken, maar omdat het vertrekpunt bevrijdend is en dat alleen daardoor er misschien eindelijk eens echte vernieuwing zou kunnen ontstaan.

 

 

 

 

GRATIS GELD VOOR IEDEREEN!

Zou het werken?

 

Als er één wild idee over de tongen gaat tegenwoordig, dan is het wel het algemeen onvoorwaardelijk basisinkomen. Niet iedereen is even enthousiast, maar zij die er wél warm voor lopen, zien het als een opportuniteit om heel wat aspecten van het leven – en vooral ons ‘samen’leven – te verbeteren. Ik boog me niet over de betaal- en haalbaarheid van het idee, maar wel over de vraag: een basisinkomen invoeren, wat doét dat met een mens? Lees meer.

TIJD VOOR DE WE-ECONOMY

Voorproefje? Bezoek het Sint-Jansbergproject in het Limburgse Zelem, waar steeds meer mensen de handen in elkaar steken om vorm te geven aan een nieuwe manier van bedrijfsvoeren en samenwerken.

Lees meer.

 

NIEUW 
 

Broaden your mind... 

Voor wie graag documentaires ziet die onze 'voorgekauwde' denk- en levenswijzen een beetje in vraag stellen en die je misschien verder doen nadenken over welke wereld we eigenlijk zouden willen: hier een lijst van meer dan 300 'mind expanding' documentaires verzameld door ene gedreven Amerikaan, Kyle Pearce ofte DIY Genius.