Our Story

Innerlijke zoektocht

 

Als journalist ben ik erg analytisch en hou ik ervan logische verbanden te leggen en inzicht te helpen verschaffen. Jarenlang zat ik 'gevangen' in mijn ratio. De zoektocht naar mijn eigen innerlijke verhaal begon toen ik in het redactieteam onverwacht belandde van het tv-programma Wondere Wereld (VTM, 1999) en daar beroepsmatig ‘verplicht’ werd me verder te openen voor de subjectieve, energetische werkelijkheid die ons omringt en voor het gegeven ‘zelfontwikkeling’ en ‘bewustzijnsverandering’.

Dit parcours bracht me van mijn hoofd naar mijn hart, en leidde me van de psychologie, via oosterse filosofieën, yoga, intuïtieve dans, massage en lichaamsbewustzijn tot een verdiepende zoektocht binnen de westerse mystiek (Vereniging voor Levensbeschouwing en Nieuwe Mystiek), waar ik (o.a.) doordrongen raakte van het belang van het werken met/rond vrouwen.

 

 

De leerschool van het leven

 

Op een wonderlijke manier liep mijn schrijf- en tv-werk al die jaren parallel met mijn innerlijke evolutie en zo heb ik doorheen vele ontmoetingen, interviews en leraren-voor-één-dag als het ware mijn eigen privé-studie mogen doorlopen aan de ‘universiteit van het leven’, die me gemaakt heeft tot wie ik nu ben. En ik leer nog elke dag bij.

Schrijven en vrouwen

Van 2010 tot 2011 mocht ik mijn journalistieke achtergrond en mijn fascinatie voor de huidige bewustzijnsverandering combineren als hoofdredacteur van CHANGE think positive (het magazine dat alles anders bekijkt) en de jaren daarna combineerde ik schrijfopdrachten met initiatieven om vrouwen dichter bij hun authentieke kracht te brengen, in de hoop een stukje bij te dragen aan een betere yin-yang-balans in de samenleving.

Mijn werk met vrouwen sloot en sluit op geen enkele manier het (grote) belang van mannen uit en kadert binnen een verlangen naar een constructieve samenwerking tussen mannen en vrouwen en een beter yin-yang-evenwicht in elke vrouw en elke man. Toeval wil dat mijn huidige partner zelf pionier is in mannenwerk en we samen vanuit onze achtergrond nog meer werk kunnen maken van een gezonde man-vrouw-balans in de wereld.

Op dit moment ben ik hoofdredacteur van Psychologies magazine en gaat mijn aandacht in het bijzonder uit naar de veranderingen die we als samenleving doormaken en hoe we daar als individu onze weg in kunnen vinden, doorheen vraagstukken rond zelfbewustzijn, relaties, psychische en fysieke gezondheid en samenleven. 

 

 

 

 

 

Wie ben ik?

 

Ik ben Anne Wislez, geboren op 29 april 1966 in Wilrijk, België, en al van kindsbeen af gefascineerd door verhalen en mensen. Als tienjarige schreef ik al ‘boeken’ (voor mezelf) en vond ik het fascinerend om via taal werelden te creëren. Niet zo gek dat ik na mijn talenopleiding in de journalistiek rolde, waar ik nu meer dan 30 jaar mensen interview en verhalen neerschrijf voor verschillende magazines (Libelle, Fit & Gezond, Vitaya,...) en uiteindelijk hoofdredacteur werd van Psychologies magazine. Ik ben geïntrigeerd door de psyche van de mens, door de subjectieve ervaring, door het verhaal dat achter elk gezicht schuilt. Maar ook door de grotere beweging die we als samenleving doormaken en welke rol we daar als individu in kunnen spelen. 

 

 

 

Overgangstijden

 

De bredere context waarin ik beweeg, is de overtuiging dat we als samenleving op dit moment door belangrijke overgangstijden gaan, dat oude structuren en overtuigingen hun beperktheid hebben aangetoond en dat het tijd is om ze te verrijken met nieuwe, duurzamere ideeën, waar de mensen en de natuur beter bij zullen varen. Deze initiatieven – en gelijkgestemde denkers – samenbrengen is één van mijn dromen.

Ik heb zelf geen kinderen, maar voel het als een persoonlijke levensmissie om bij te dragen tot een meer zinnige, evenwichtige, op gevoel en helder verstand gebaseerde wereld voor de kinderen die hier rondlopen (en trouwens ook voor het kind in onszelf dat op hetzelfde hoopt). Bewust bijdragen aan een gezellige en wakkere wereld vult op dit moment mijn dagen en mijn hart. 

 

 

 

 

"The voyage of discovery

is not about seeking new landscapes,

but about having new eyes."

MARCEL PROUST

 

 

I HAVE A DREAM...

Ik heb een droom die

me maar niet loslaat. Misschien ben je er deel van. :-) Lees meer.

Mijn website kreeg deze naam omdat het twee aspecten verbindt die mij belangrijk lijken: bewuster worden (wakker worden) en juist daardoor bewuster en zelfzekerder in het leven staan en samen met anderen bouwen aan een aangename, duurzame wereld.

 

Wake up: gaat over wakker worden uit je slaap, maar ook over je bewust worden van wat je niet besefte, over elke dag meer zien dan wat je gisteren zag. Broaden your mind.

Smell: gaat over opsnuiven, de reukzin, een minder ontwikkeld zintuig dat de zichtbare en niet-zichtbare wereld verbindt: je ruikt wat je niet ziet, maar omdat je het ruikt, weet je dat het er is. Een uitnodiging om meer te zien dan wat er op het eerste gezicht lijkt te zijn. Open your senses.

Roses: gaat over de roos, het symbool voor het oervrouwelijke, dat aan herwaardering toe is. Het staat voor 'yin'-eigenschappen die we lang onbelangrijk hebben gevonden, omdat 'yang' belangrijker leek. Het gaat over een nieuwe balans vinden tussen hoofd en hart, tussen denken en voelen. Value your feelings.